olenko riittävä omine vahvuuksineni?

Kysymys on pyörinyt päässäni jo muutaman vuoden; riitänkö tälläisena vai pitääkö olla joka paikan höylä ja osata kaikkea.

Olin jokin aika sitten seminaarissa missä luennoi mm. Jukka Rajala. Oli mielenkiintoista kuulla hänen matkastaan tähän päivään liikunta-alalla, mistä kaikki lähti. Itseasiassa hänen tarinansa vahvisti omaa uskomustani siihen mihin haluan omaa ammattitaitoani viedä ja mihin keskittyä.

IMG_6107

Ehkä n. 4 vuotta sitten erään liikunta-alalla olevan henkilön kanssa keskustellessani ohjaamistani tunneista tokaisi; kuulehan, se on niin että kyllä sinun pitää osata kaikkea ja pystyä vetämään kaikkia tunteja eikä vain niitä missä on vahvuutesi. Olet toisin sanoen surkea jos et veny kaikkeen pystyin lukemaan rivien välistä. Tokaisin siihen hetken silmiä pyöriteltyäni, että kyllä se niin vaan on, että keskityn omiin vahvuuksiini ja ohjaan juuri niitä tunteja mistä tykkään ja joihin on palo. Turhaan yritän tehdä jotain mitä en osaa tai mikä ei tunnu omalta.

Päätin vuosia sitten että mitä tahansa teenkin, teen sen itseni takia. Olen myös pyrkinyt tekemään omaa juttua enkä välittänyt siitä mitä muut tekevät tai ajattelevat. Tällä tavoin olen välttynyt mielipahalta suurimmaksi osaksi, en kuitenkaan selkään puukotukselta. Tosin sekin on kasvattanut ja tehnyt minusta vahvemman. Senkin jälkeen olen jatkanut omaa juttua ja ajatellut, että jollain tapaa avoimuus ja lojaalius ja rehellisyys palkitaan. Niinkuin sanonta kuuluu: minkä taakseen jättää, sen edestään löytää…

IMG_6090

Yhden tärkeimmän asian olen säilyttänyt läpi elämäni – pysynyt omana itsenäni siitäkin huolimatta että olen kokenut monesti tulleeni väärin ymmärretyksi. Monta asiaa olen myös oppinut, suurimmaksi osaksi kantapään kautta mutta oppinut kuitenkin.

Mitä nyt halusin tässä kertoa on se, että olet juuri hyvä sellaisena kuin olet ja minä olen juuri hyvä tälläisena kuin olen. Kenenkään muun takia ei tarvitse tehdä mitään eikä ketään tarvitse miellyttää. Tee niitä juttuja mistä nautit, äläkä tuhlaa elämääsi miettien, miten haluaisit elää.

Koska, välillä menee hyvin ja välillä taas ei mutta;

Life is one hell of a ride – nauti siitä mitä ikinä se eteesi tuokaan ♡