9 03, 2017

Lift me up…

torstai 9. maaliskuu 2017|

Kahvakuulaurheilu – tämän hetken kaikista tärkein ja ehkä siitä on pikkuhiljaa tullut nyrkkeilyn ohella myös rakkain laji urheilun saralla.

Kun yli vuosi sitten liityin Lift Me Up -kuulaseuraan, nostamisesta tuli vieläkin vakavampi asia itselle. Ilon kautta teen sitä edelleen mutta seuraan liityttyäni huomasin, että juuri sitä olin kaivannut; vertaistukea ja mahtavaa porukkaa joka oli, no aika sitoutunutta sakkia. Aika nopeasti tutustuin ihmisiin, mikä ehkä itselleni ei ole niin helppoa ja löysin yhtäkkiä itseni kuvaamasta kurssia, kirjoittamasta seuran blogiin ja retkeilemästä Nuuksiossa. Tämän vuoden alusta menin mukaan hallitukseen ja tulen vetämään myös viikkotreenejä sunnuntaisin.

Aika paljon tapahtunut vuodessa ja uskon, että se johtuu seurasta, sen jäsenistä ja kuinka kaikki uudet jäsenet otetaan avosylin mukaan toimintaan ja kannustetaan. Kiitos Liftarit siitä ♡ Ilo olla mukana!

Ei tämä nyt kuitenkaan aina pelkkää ruusuilla tanssimista ole… Se hetki kun tuntuu, että vihaat koko rautamötikkää ja voisit viskata sen pidemmälle kuin sinne pimeimpään reikään kirosanojen saattelemana mutta treenin loputtua mietit, ettei se nyt ollutkaan niin hirveää kun siitä selvisi ja kaikki ikävät ajatukset kaikkoavat ja alkaa suunnitella seuraavaa treeniä.

Kuva Max Käär

Ehkä kuulanostamisessa kiehtoo se, että aina voit olla parempi ja kehittyä, saada hiottua tekniikkaa ihan vähän paremmaksi, toisin sanoen koskaan et ole valmis ja tuskin tuletkaan. Itselläni on isoja tavoitteita nostamisen suhteen, en ota paineita mutta meinaan tehdä pirusti töitä sen eteen jotta saavutan ne.

En oikeastaan tiedä mitä halusin tällä kaikella sanoa, ehkä sen että kuula on mahtava väline ja jos olet joskus miettinyt sen kokeilemista tai liittymistä kuulaseuraan niin älä mieti enää!

Tulevana sunnuntaina Lift Me Up järjestää avoimet treenit ja olet tervetullut sinne yksin, kaksin tai vaikka kolmisin. Treenit järjestetään Optimal Performance Centerillä, Elimäenkatu 9 Vallilassa.

Lisäksi 26.3. järjestetään kahvakuulaurheilun peruskurssi jossa opitaan oikeat ja turvalliset nostotekniikat.

Ihanaa loppuviikkoa ja toivottavasti jokainen löytää sen oman lajinsa jonka vie mennessään oli se sitten mikä tahansa!

-A

3 03, 2017

”The Final Countdown”

perjantai 3. maaliskuu 2017|

Kun treenaan haluan kuunnella itselle mieluisaa musiikkia ja kun suunnittelen tunteja, musiikki on tärkeässä osassa vaikken mitään koreografisia tunteja musiikin tahtiin suunnittelekaan. Tietenkään musiikki ei ole aina treenajien mieleen tai edes omaan mutta yritän käyttää musiikkia vähän laidasta laitaan jos nyt joku kipale edes lisäisi treenifiilistä entisestään ja olisi se mieluinen kappale joka siivittää treenin ihan uusille raiteille.

Sitähän sanotaan, että musiikki jota ei voi sietää lisää adrenaliinin tuotantoa ja treeni menee entistä paremmin. Epäilen koska itselle se lisää pelkästään vain suunnatonta ärsytyskäyrää, kuitenkaan en ole treeniä musiikin takia jättänyt tekemättä. Mutta koen myötätuntoa treenaajia kohtaan jotka inhoavat ohjaajien musiikkia.

Se siitä alustuksesta ja aiheen vierestä jorisemisesta, yhtä kaikki musiikilla ja treenillä jatketaan ja aasinsiltana päästään itse asiaan.

Koska tykkään suunnitella niitä treenejä ja musiikkia niin tässä kuluneella viikolla mietin lopputreeniä ja osui silmä soittolistassani olevaan Europen biisiin. Koska olen suuri kasarirokin ystävä, ajattelin että siinäpä kappale jonka soitan tunnin loppuun ja suunnittelin treenin joka on sopivan hapokas kyseiseen kappaleeseen. Olkaa hyvät:

”THE FINAL COUNTDOWN”

amrap, no rest between rounds

15x KB swing (kahvakuula heilautus 2-kädellä ylös asti)

5x burpee

 

Laita siis Europen The Final Countdown soimaan, aloita lähtölaskennan jälkeen (48s kohdalla; tärkeä seikka koska haet fiiliksen alkusoitosta) ja tykitä loppubiisi niin täysillä kuin suinkin jaksat.

Toimii hyvin tyhjentävänä lopputreeninä ja voin taata, että syke nousee ja hiki tulee.

 

Ei muuta kuin kokeilemaan.

Hyvää viikonloppua ♡

 

-A-

 

 

 

 

 

9 06, 2016

olet hyvä juuri sellaisena kuin olet ?

torstai 9. kesäkuu 2016|

olenko riittävä omine vahvuuksineni?

Kysymys on pyörinyt päässäni jo muutaman vuoden; riitänkö tälläisena vai pitääkö olla joka paikan höylä ja osata kaikkea.

Olin jokin aika sitten seminaarissa missä luennoi mm. Jukka Rajala. Oli mielenkiintoista kuulla hänen matkastaan tähän päivään liikunta-alalla, mistä kaikki lähti. Itseasiassa hänen tarinansa vahvisti omaa uskomustani siihen mihin haluan omaa ammattitaitoani viedä ja mihin keskittyä.

IMG_6107

Ehkä n. 4 vuotta sitten erään liikunta-alalla olevan henkilön kanssa keskustellessani ohjaamistani tunneista tokaisi; kuulehan, se on niin että kyllä sinun pitää osata kaikkea ja pystyä vetämään kaikkia tunteja eikä vain niitä missä on vahvuutesi. Olet toisin sanoen surkea jos et veny kaikkeen pystyin lukemaan rivien välistä. Tokaisin siihen hetken silmiä pyöriteltyäni, että kyllä se niin vaan on, että keskityn omiin vahvuuksiini ja ohjaan juuri niitä tunteja mistä tykkään ja joihin on palo. Turhaan yritän tehdä jotain mitä en osaa tai mikä ei tunnu omalta.

Päätin vuosia sitten että mitä tahansa teenkin, teen sen itseni takia. Olen myös pyrkinyt tekemään omaa juttua enkä välittänyt siitä mitä muut tekevät tai ajattelevat. Tällä tavoin olen välttynyt mielipahalta suurimmaksi osaksi, en kuitenkaan selkään puukotukselta. Tosin sekin on kasvattanut ja tehnyt minusta vahvemman. Senkin jälkeen olen jatkanut omaa juttua ja ajatellut, että jollain tapaa avoimuus ja lojaalius ja rehellisyys palkitaan. Niinkuin sanonta kuuluu: minkä taakseen jättää, sen edestään löytää…

IMG_6090

Yhden tärkeimmän asian olen säilyttänyt läpi elämäni – pysynyt omana itsenäni siitäkin huolimatta että olen kokenut monesti tulleeni väärin ymmärretyksi. Monta asiaa olen myös oppinut, suurimmaksi osaksi kantapään kautta mutta oppinut kuitenkin.

Mitä nyt halusin tässä kertoa on se, että olet juuri hyvä sellaisena kuin olet ja minä olen juuri hyvä tälläisena kuin olen. Kenenkään muun takia ei tarvitse tehdä mitään eikä ketään tarvitse miellyttää. Tee niitä juttuja mistä nautit, äläkä tuhlaa elämääsi miettien, miten haluaisit elää.

Koska, välillä menee hyvin ja välillä taas ei mutta;

Life is one hell of a ride – nauti siitä mitä ikinä se eteesi tuokaan ♡

 

 

 

 

14 05, 2016

Kannattaako palkata pt?

lauantai 14. toukokuu 2016|

Heitin tuossa eilen facebookissa hieman ehkä epämääräisen kysymyksen kannattaako palkata pt ja ennätin siihen samaan hengenvetoon vastauksenkin antaa sen kummemmin perustelematta asiaa.

En perustellut koska jutussa oli jo asia hyvin tuotu esille mutta yksi iso syy olla palkkaamatta pt on varmasti sen mieltäminen liian kalliiksi. Tämähän riippuu toki siitä miltä kantilta asiaa katsoo ja kuinka sen suhteuttaa. Olen sitä mieltä, että kyllä sitä saa rahansa aika moneen turhaan hassattua miettimättä asiaa sen kummemmin mutta kun on kyseessa omaan hyvinvointiin satsaaminen sitä ajatellaan ettei ole sen arvoista.

IMG_1807

Kuva ei liity mitenkään pt:n palkkaamiseen mutta hyvään oloon sitäkin enemmän 🙂

Tänään löysin aika osuvasti yhdestä Hesarin jutusta lauseen joka painui mieleen; ”kallista on se, jos et koe saavasi rahalle arvoa”. Totta se!

Ohessa linkki vielä Iltalehden artikkeliin http://www.iltalehti.fi/hyvaolo/2016051321555061_ie.shtml

Ihanaa viikonloppua!

 

10 05, 2016

Puistojumpat jatkuvat Lauttasaaressa

tiistai 10. toukokuu 2016|

Tiistaina 10.5. jumpataan Shellin puistossa klo 19.15-20 ja torstaina 12.5. klo 7-7.45. Kokoontuminen Haahkatie 5, Lauttasaari.

Puistojumpassa tehdään kehonpainolla, kuulalla ja trx:llä mahdollisuuksien mukaan.

Mukaan tarvitset juomapullon ja pyyhkeen.

Tunnin kesto on 45min ja hinta 10€/kerta. Voit maksaa tunnin joko käteisellä, kortilla tai tilille. 10x/kortti 70€. Ilmoittautuminen info(at)formafit.fi

Minimi osallistujamäärä tunnille on 3 joten ilmoittauduthan etukäteen tunnille joko sähköpostitse info(at)formafit.fi tai facebookissa viestillä. Tunnin peruuntumisesta ilmoitetaan tuntia ennen alkua facebookissa tapahtuman sivulla.

IMG_0606

https://www.facebook.com/events/897857720343616/

https://www.facebook.com/events/1033326443413858/

3 05, 2016

Puistojumppaa Lauttasaaressa

tiistai 3. toukokuu 2016|

Helatorstaina 5.5. järjestetään kevään ensimmäinen puistojumppa Lauttasaaressa Lahnalahden leikkipuistossa klo 10-10.45. Treenit jatkuvat aina torstai aamuisin klo 7 Shellin puistossa tai ennalta sovitussa paikassa ainakin juhannukseen saakka ja jos innokkaita on niin pidempään.

Puistojumpassa käytetään kuulaa, trx:ää ja omaa kehonpainoa monipuolisesti treenaten kaikkia lihasryhmiä. Oli lähtötasosi mikä tahansa voit osallistua treeneihin, sillä kaikki liikkeet skaalataan juuri sinulle sopiviksi.

IMG_2059

Vaikka välillä sataa niin se ei ole haitannut treenejä. Helatorstaina pitäisi kuitenkin paistaa aurinko.

Viime vuonna puistojumppa oli puistokuula nimellä ja porukka oli mitä mahtavin. Turhan vakavaa treenaaminen ei ollut vaikka tosissaan väännettiinkin. Viime vuonna treenattiin pääosin kuulalla mutta nyt laajennetaan treenejä. Treenit vaihtuvat joka kerta eli et pääse kyllästymään.

Kertatreenin hinta on 10€ ja 10x kortti 70€. Mukaan tarvitset juomapullon ja pyyhkeen.

https://www.facebook.com/events/882005218595470/

TERVETULOA!

 

26 04, 2016

koukussa kuulaan

tiistai 26. huhtikuu 2016|

Kuulakärpänen puraisi minua vuonna 2011 kun kävin Tuomo Kilpeläisen kahvakuulaohjaajakoulutuksen.

Ai että, tuo kahvallinen paino oli hieno tuttavuus. Ennenkaikkea se, että yhdellä välineellä voi treenata koko kropan ja sen voi ottaa mukaan minne vaan. Ja mukanahan tuo kulki; mökille ja joka kesäloma purjeveneeseen. Yksi hienoimmista treeniympäristöistä oli saaressa kaukana kaikesta, silminkantamattomiin merta edessä ja kuula. Mitä sitä voisi enempää toivoa?

kahvakuula_laituri_900

mokkikuula

Omien treenien lisäksi olen alusta asti ohjannut kuulatunteja ja ollut myös kovin kiinnostunut jongleerauksesta mikä on sitten taas ihan oma juttunsa.

IMG_2302

Pari vuotta sitten tuli kuitenkin olo, että haluaisin aloittaa enemmän tavoitteellisen treenamiseen kuulalla ja keskittyä pelkästään nostamiseen, hioa tekniikkaa. Löysin itseni Lift Me Upin kurssilta tämän vuoden alussa ja siitä se sitten lähti. Kuula ja minä olemme olleet aika erottamattomat, välillä yhteinen matka on ollut todella takkuista ja turhauttavaa mutta olen sinnikkäästi jatkanut harjoittelua ja kyllä sitä on päässyt fiilistelemään kuinka kehitystä on tapahtunut, varsinkin voimakestävyydessä.

Nyt on takana 3 kisat tai cup:it joista yksi oli puolimaratoni jossa kuulaa nostetaan 30 minuuttia putkeen vapaalla käden vaihdolla. Kuula ei saa koskettaa maata ja jos näin käy vaikka viimeisillä sekunneilla niin se on hylsy sitten. Normikisoissa kuulaa nostetaan 10 minuuttia ja yhdellä käden vaihdolla.

kahvakuula_small_IMG_3470 (kopio)

Itselleni oli jo sinänsä saavutus osallistua kisoihin, pelkäsin ettei pää kestä. Onneksi kilpailuhenkisyys löytyi nuoruudesta kun kisasin ratsastuksessa ja onnekseni selvisin kisoista ilman suurempaa jännitystä. Toinen saavutus oli se, että ennen jokaista kisaa tein itselleni tavoitteen mikä olisi hyvä saavuttaa ja kaikissa pääsin tavoitteen yli eli ei huonommin. Nälkä kuitenkin kasvaa syödessä ja näin pitääkin ja aina jäi vähän hampaankoloon. Mutta kirjoitan lisää kisoista toisella kertaa; fiiliksiä ja miten valmistauduin, mitä liikkeitä ym.

Vaikka olen treenannut kuulaa jo 5 vuotta, vasta tänä vuonna otin sen päälajiksi. Aiemmin yhdistin kuulan muihin treeneihin, nyt yhdistän muut treenit kuulaan. Se onkin sitten taas oma palapelinsä ja siitäkin myöhemmin juttua.

Jos yhtään innostuit tai mielenkiinto heräsi tätä maagista lajia kohtaan niin käy lukaisemassa Lift me upin sivuilta juttu parin viikon takaiselta kurssilta täältä (kuvat ja teksti ovat allekirjoittaneen). Lisäksi aloitan toukokuussa taas puistojumpat Lauttasaaressa jossa treenataan kahvakuulalla kaiken muun ohessa, joten sinnekin olet enemmän kuin tervetullut tutustumaan. Lisää infoa tulee tänne blogiin, https://www.facebook.com/formafit.anna/?fref=ts ja kotisivuille etusivun ajankohtaista osioon.

Pysy kuulolla – kahvakuulatarina jatkuu!

 

8 04, 2016

tervetuloa

perjantai 8. huhtikuu 2016|

uuteen blogiini ja uusille sivuille!

 

sumussa